BELSŐ FÓKUSZ – adventi lélekmelegítő workshop

  • Szombat, 2022. december 3. 14:30 - Szombat, 2022. december 3. 18:45

  • Lágymányosi utca 17b, 1111 Budapest
  • VISU slowdesign
  • Ingyenes
  • Link megnyitása

Leírás

BELSŐ FÓKUSZ – adventi lélekmelegítő workshop
…ahol elindulunk önmagunk felé a meseterápia és az alkotás útjain
Regisztráció:
https://forms.gle/cM6tNas815KtM7aD9
Az adventi időszakban egy közös alkalomra szeretnénk hívni, hogy együtt merüljünk el a meseterápia eszközével önmagunkban és segítsük egymást abban, hogy az ünnepek előtti időszak lényegi tartalmát megfogalmazzuk saját magunk számára.
A meseterápiás alkalom során Kruppa Dorottya segítségével egy jól ismert meséhez kapcsolódóan sokat beszélgetünk, kérdéseket fogalmazunk meg és együtt indulunk a válaszok vagy a további kérdések felé.
A foglalkozás alatt a lényegi tartalom mélységét egy feltöltő alkotással szeretnénk oldani.
A VISU slow design ünnepi pecsétkészletével készíthetsz csomagolást egy lélekmelengető teafű keverékhez, amit te válogathatsz össze a helyszínen kínálkozó lehetőségek közül és egy adventi naplót is tervezünk magunknak, amibe az ünnepek előtti időszak alatt jegyzetelhetjük fel gondolatainkat.
A meseterápiás foglalkozásról:
Vajon mit tesznek a mesei hősök és hősnők, ha úgy érzik, valahol az úton valami fontosat elvesztettek? Ha már alig pislákol az öröm és könnyedség bennük?
Mit mondanak a mesék arról, hogy hol és kinél található meg a boldog és harmonikus élet titka?
Milyen feladatok állnak előttünk, ha szeretnénk visszaszerezni az elveszettnek hitt életünk fonalát?
Az alkotó – fejlesztő meseterápiás alkalom során ezekre és még sok más kérdésre keressük majd egy német népmesében és a saját életünkben a válaszokat.
Leltárba vesszük mindazon dolgokat, melyek életető erővel bírnak az életünkben, és rápillantunk arra is, hogy mik azok, melyek már megértek bennünk, és csak arra várnak, hogy magunkhoz ragadjuk őket, és végre működtessük az életünkben.
A neheze viszont csak ezután következik, hisz az örömteli élethez még találkoznunk kell egy mitikus női alakkal, aki fontos feladatot bíz ránk.
Mi vár Rád a mesefoglalkozás során?
Elsősorban egy elfogadó, nyugodt légkör.
**
– Élőszavas mesehallgatás
– Közös barangolás a mese terében
**
– saját pecsét tervezése, készítése
– teakeverék készítés + papír dísztasak készítése, printkészítés
– Advent napló díszítő print
**
Mit viszünk magunkkal?
Gondolatfonalak feljegyzése, a foglalkozás lezárása, összegzése.
A foglalkozást tartják:
Kruppa Dorottya – tanár, Nia oktató, a Joysteps Nia alapítója, Metamorphoses Meseteraputa jelölt
www.joy-steps.com
A vágyam és egyben célom, hogy a meséken és a táncon keresztül megtapasztald, hogyan tudsz kapcsolódni önmagadhoz – testedhez, lelkedhez, érzéseidhez-, hogyan fejezheted ki önmagad felszabadultan és örömmel, hogyan teremtheted meg az egyensúlyt magadban egy megtartó, biztonságos közösségben.
Bodó Vera – pecsét tervező, grafikus a VISU slowdesign alapítója
www.visuslowdesign.com
A slow design elsődleges célja nem a produktum elkészítése, hanem maga a tervezés, az alkotás és a közös együttlét élménye – ezt az örömöt szeretném másokkal is megosztani a VISU slowdesign workshopjain.
Az adventi időszakban #haveaslowxmas jelmondatunkkal workshopjainkon lelassulásra hívjuk az érdeklődőket és a pecsét tervezés, kézi print készítés segítségével, a környezettel barátságos, fenntartható módon készülünk elő az ünnepekre.
Az eseményre 8 főt tudunk fogadni, hogy kellő figyelem jusson mindenkire. A témához kapcsolódóan szeretnénk megőrizni a kiscsoportos együttlét bensőséges hangulatát.
4 fő jelentkező esetén tudjuk elindítani az egy alkalmas csoportot, ezért, ha szeretnél jönni, kérjük, hogy minél előbb regisztrálj.
Regisztráció:
https://forms.gle/cM6tNas815KtM7aD9
Időpont:
2022.december 3. 14:30-18:45
A foglalkozás költsége:
9000.-Ft
A regisztráció a foglalkozás díjának átutalásával lesz végleges.
Ha szeretnél jönni az eseményre, de nehézséget okoz kifizetni a díjat, jelezd nekünk nyugodtan az office.visu@gmail.com email címen.
Helyszín:
Belső Sziget
1111 Budapest
Lágymányosi utca 17/b
www.belsosziget.net
Segítő szakemberek, egyéni – és párterápiák, csoportos ülések támogatói bázisa a Móricz Zsigmond körtér szomszédságában. Autóval és tömegközlekedési eszközökkel is jól megközelíthető. A belső tér felújított, hangszigetelt, igényesen kialakított helységei már belépéskor nyugalommal töltik fel az odaérkezőt, egy igazi Belső Sziget. Úgy érezzük, hogy ez az a helyszín, ami egy támogató és biztos hátteret ad, az erre az alkalomra megalakuló adventi alkotó és meseterápiás csoportnak.
Gyere, tarts velünk, légy részese ennek az egy alkalmas csoportnak és indulj el velünk önmagad felé egy belső úton az idei advent időszakában.
Sok szeretettel várunk!