Arctisztítás workshop

  • Kedd, 2021. december 21. 17:00 - Kedd, 2021. december 21. 20:00

  • Kossuth Lajos utca 14, 1053 Budapest
  • PINKPONILO
  • 12500 Ft
  • Link megnyitása

Leírás

Tudatos fürdőszoba

A Pinkponilo 2021 újításaként a ruhakészítésre fókuszáló workshopokat a teljes lakásra, élettereink harmonikus és fenntartható fejlesztésére bővítették ki. A tudatos konyha után a fürdőszoba következik: a workshop egy rövid elméleti alapozás után a saját és egyedi darabok készítésével folytatódik. Nemcsak a tudatos életmód alapjaihoz ad segítséget, de a szabás-varrásban is az alapozáson lesz a hangsúly: készíts velük biopamut anyagokból arctörölközőt és arctisztító pamacsokat, valamint ezekhez illő maradékanyagokból tartó tasakot! Mindezeket beillesztheted a hosszútávra összeállított, személyiségünket is jól kifejező, de egyúttal a földünkre nézve is kedvezőbb életmódunk hasznos alapdarabjai közé.

Alapanyag és fókuszpont

A workshopon az egyszerű szabási alapok, illetve szegések, eldolgozások, akasztó készítésének elsajátításán lesz a hangsúly. Olyan egyszerű szabás-varrási technikákkal foglalkozhatsz, melyek a legelső lépések bármilyen korosztály számára. Ezek a darabok saját magunk számára vagy akár ajándékba is készülhetnek, szeretteinkkel közösen is könnyen elkészíthetőek. Előtérbe kerülnek mindamellett olyan témák is, hogy miként csökkenthetjük a fürdőszobánk ökológiai lábnyomát, és ezáltal a felszabadultabban fogjunk neki otthonunk tudatosabb tervezésének.

Ezen a workshopon főként a Pinkponilo berlini forgalmazó partnere, a Lebenskleidung anyagaival dolgozhatsz. A GOTS minősítéssel rendelkező textilek esetében mind az alapanyag, mind pedig a festék minőségét is figyelembe veszik.

Web: https://www.lebenskleidung.com/

Tudásfejlesztés és közösség

A 4 órás program végére a felújított és az új darabok mellett egy olyan alaptudással is gazdagabbá válnak a résztvevők, melyet hasznosítani tudnak az otthoni varrós ötletek megvalósításához. A szervezők a természetes alapanyagok fontosságáról és kezelési lehetőségeiről is szót ejtenek. A workshop kezdő szintű, így ajánljuk akkor is, ha eddig még csak gondolatban barátkoztál a gépi varrással, vagy éppen megfelelő alapanyagból készült saját darabokkal gazdagítanád az otthonodat. Minden szükséges eszközt a szervezők biztosítanak a workshophoz.

Tervező és stáb

Az elméleti és gyakorlati alapokat a Póni csapata állítja össze. A workshopon a résztvevőket lépésről-lépésre egy vagy két fő Póni stábtag segíti, hogy gördülékenyen haladhassatok.

A workshopok továbbra is limitált létszámban (1-5 fővel), a higiéniai előírásokra és a komfortérzetetekre odafigyelve zajlanak.