ÁLOM-VÖLGY – Közösségi természetvédelmi élőhelykezelés

  • Szombat, 2023. február 25. 09:45

  • Álomvölgy Őrzői C.Ö. , Budakeszi Önkormányzat , Budakeszi Városüzemeltetési Kft. , Duna Ipoly Nemzeti Park , Magyar Madártani Egyesület Bp. , Ökokeszi-Nádas-tó Őrzői Civil Összefogás , Zsámbéki Medence Tájvédelmi Egyesület
  • Ingyenes
  • Link megnyitása

Leírás

Szeretettel hívunk minden helyi természetszerető lakótársunkat városunk egyik legértékesebb természeti területére, az Álom-völgy elnevezésű helyi jelentőségű és Natura 2000-es besorolású természetvédelmi területre. Célunk, hogy a terület értékes gyepterületeit megtisztítsuk az azokon túlszaporodott bokrosoktól, cserjéktől. Ez már rövid távon is hozzájárul a völgy védett és fokozottan védett gerinces, gerinctelen és növényfaunájának fennmaradásához, és populációjának megerősödéséhez.
Napközben bemutató madárgyűrűzéssel, valamint forró teával és rágcsálnivalóval járulunk hozzá a munkakedv fenntartásához. Szervező csapatunkba is várunk lelkes jelentkezőket.
A munkához szükséges eszközöket, kesztyűket az MME, valamint Budakeszi Városüzemeltetési Kft. biztosítja.
9.45 Gyülekező,
10.00 A terület bemutatása, a munka és
a munkavédelmi tudnivalók ismertetése
10.30 Munka megkezdése
12.30 Ebédszünet és madárgyűrűzés bemutató
14.30 Munka befejezése
Ha segíteni szeretnél, örömmel várunk a szervezők közé.
Ha házi készítésű rágcsákkal kedveskednél azt is nagy örömmel fogadjuk!
Érdeklődni, jelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehet: 06 30 606 1651, nadastoorzoi@gmail.com
SZERVEZŐK:
Duna Ipoly Nemzeti Park, Budakeszi Önkormányzat, Budakeszi Városüzemeltetési Kft, Magyar Madártani Egyesület Bp. HCS, Ökokeszi-Nádas-tó Őrzői Civil Összefogás, Álomvölgy Őrzői C.Ö., Zsámbéki Medence Tájvédelmi Egyesület.
Megközelítés
Autóval
Parkolás és bejárat itt:
https://goo.gl/maps/RPhkfAfu54XVC5Sd8
Budapest (Dél) felől az M7-M1 autópályán kifelé haladva, az M1-es autópályára kell eltérni, majd a Törökbálint Budakeszi leágazásnál (ez az első) kell lehajtani. A lehajtó végén balra kell fordulni, majd a lámpás kereszteződésen egyenesen áthajtani. Innen 2.7 km-re, jobb oldalon található a terület bejárata és a parkoló.
Budakeszi felől érkezve a terület bejáratát az út baloldalán fogjuk megpillantani, a Farkashegyi reptér után kb 1 km-el.
Tömegközlekedéssel:
188 buszjárat Budakeszi és Kelenföld metróállomás közt, melynek segítségével a Farkashegyi repülőtérig kell menni, az Álom-völgy bejárata innen 800 méter sétával érhető el. Budakeszin a Dózsa György téren és a Tesco-Parkcenternél is fel lehet szállni.
FIGYELEM, a keletkezett mulcsból a résztvevők igény szerint vihetnek saját felhasználásra. Részletekről érdeklődjetek emailen.