Agárdi Zöld Estek: kertből konyhába különkiadás

  • Péntek, 2023. április 21. 18:00

  • Sreiner tanya, 2484 Gárdony
  • Alba Natura Civil Alapítvány , Mum Goes Green
  • 1100 Ft
  • Link megnyitása

Leírás

A Zöld Estek különkiadására hívunk Titeket szeretettel, ezúttal az Alba Natura Civil Alapítvány, az Agárdi Almárium és a Mum Goes Green közösség szervezésében, egy különlegesen zöld helyszínre, az Agárdi Almárium Termelői Piac szíve-lelkébe, az Agárdi Bisztróba.
Miért különleges ez a sorozat?
Az esemény azoknak szól, akik az otthon is megvalósítható gyakorlati tanácsokat részesítik előnyben és szeretnének könnyen művelhető kerteket vagy akár hulladékmentes konyhát létesíteni extra költségek nélkül.
Az idei alkalmak során kiemelt szakértőktől tanulunk okos családi fenntarthatóságot, őszi kerti munkálatokat és konyhakert gondozását; betekintést nyerünk a kovászolás lélektanába, a gyógynövények világába és más ‘ökos’ témába.
Előadóink Április 21-én:
Alfátol olajágig: a Verebi Olaj portáján most izgalmas hónapok következnek. Szabó Petra mesél a házi olaj készítés fortélyairól.
Bemutatkozik a Velencei-tavi Kosárközösség 15 percben
És persze folytatjuk Judik Csabával: Csapó 2, avagy mit csináljunk a tejből és legfőképp, hogyan lesz a sajt. Elméleti alapozás következik.
Az Agárdi Bisztró az eseményre érkezőket kézműves sajt, valamint füstölt sonka és szalámi válogatással, kovászos kenyérrel és fermentált zöldségekkel várja. (A fogyasztás önköltséges.)
Az esemény regisztrációhoz és 1.100,- Ft hozzájárulási díjhoz kötött, amely magában foglalja a résztvevők korlátlan szóda és Agárdi szörp (bodza, cigánymeggy) fogyasztását.
Várunk szeretettel, regisztrálni az alábbi regisztrációs linken lehet:
https://forms.gle/wsfjYvwuVLvHuZbR7