A Duna-part a miénk!! – Takarítás a Föld Napján

  • Szombat, 2023. április 15. 09:00

  • Gubacsi hídfő, 1203 Budapest
  • Pesterzsébet - Átalakuló Duna-part
  • Ingyenes

Leírás

Immár kilencedik éve szervezünk: civilek, dél-pesti lokálpatrióták, futók, kerékpárosok és horgászok közös akciót a Duna-parton. Idén a budapesti gimnáziumok közül is csatlakoznak néhányan a programunkhoz.
Az összefogásnak köszönhetően számos illegális hulladéklerakót felszámoltunk a parton a Gubacsi-híd és a Hollandi öböl környezetében.
Az átadott Duna sétány ma rendezetté vált, de a Gubacsi hídtól északra eső részen komoly munka vár ránk, hogy az is kellemesebb környezetet biztosítson a kutyásoknak, futóknak, kerékpárosoknak.
Képviselői kezdeményezésünkre (behajtani tilos, kivéve célforgalom táblák kerültek ki, kamerák fogják figyelni a területet és megkezdődött annak is a folyamata, aminek a végén remélhetőleg behajtási engedélyhez lesz kötve az autóval történő behajtás.
Ennek ellenére a partszakasz ma sem vált a kerület rekreációs részévé, rossz a közbiztonság, állandó probléma a szemétkérdés, évről évre romlik a minősége a kerékpárútnak.
– Ha zavar a teleszemetelt Duna-part.
– Ha tisztább és rendezettebb partszakaszon szeretnél kerékpározni és futni.
– Ha félted a kutyád a fertőzésveszélyes hulladéktól.
– Ha zavar, a nádas állapota.
– Ha szereted a jó társaságot.
– Ha fontos a környezetvédelem.
Gyere! Akár egyedül, akár rokonaiddal, akár barátaiddal, osztálytársaiddal. Ha valamiért nem tudsz szemetet szedni, másban is hasznosíthatod magad!
Takarítsuk ki a Duna-partot és közben beszéljük meg mit tehetünk a partunkért!
Talicskákat, zsákokat és kesztyűt biztosítunk. Egyéb információval hamarosan itt jelentkezünk!
Ha szervezőnek jelentkeznél, vagy segítenél a plakátozásban és egyebekben akkor jelezd felénk!