15. Wekerlei Garázsvásár

  • Szombat, 2022. szeptember 10. 09:00 - Szombat, 2022. szeptember 10. 17:00

  • Kós Károly tér, 1192 Budapest
  • Wekerlei Garázsvásár Fesztivál
  • Ingyenes
  • Link megnyitása

Leírás

Idén ősszel már a 15. alkalommal leshettek be a wekerlei garázsokba és udvarokba a Wekerlei Garázsvásár Fesztivál keretein belül. A főszerep természetesen a vásározásé lesz most is, de persze újdonságokkal is készülünk – lesz központi helyszín, ahol tudtok kérdezni és útbaigazítást kérni, illetve néhány meglepetés előadást és attrakciót is elcsíphettek az udvarokban?
Ha a vásározás során megpihennétek, a wekerlei vendéglátók nagy örömmel várnak titeket egy bambira, ebédre vagy fagyira! A térképen megtaláljátok őket is!
GARÁZSVÁSÁR
Nyitvatartás: 9:00-17:00
A garázsvásár árusai már jó előre átfésülik a padlást, átválogatják a sufni tartalmát és átnézik a szekrények polcain tengődő, már nem használt tárgyaikat, amik a nagy napon új gazdára lelhetnek. A garázsvásár fesztiválra együtt készül a társasház, az egy udvarban árulók berendezik a vásárteret, kipakolják a gondosan elhelyezett asztalokra, padokra, takarókra portékáikat, hogy azok könnyebben átláthatóak legyenek és gyorsan új otthonra találjanak.
VÁSÁRLÓK
A gyakorlott vásározók már reggel nyakukba veszik a falut a városban és “kincses-térképpel” a kezükben sorra járják a vásározó udvarokat. Nem lehet előre tudni, hogy melyik helyszín rejti a nagyi kávétartójára a megszólalásig hasonlító omniás dobozt vagy a gyerkőc új kedvenc labdáját, így érdemes minél több udvart végiglátogatni. Az alkudozás mellett a vásár szuper alkalom arra, hogy felfedezd sosem látott wekerlei házak udvarait, megismerkedj az eddig ismeretlen vagy újonnan beköltözött szomszédokkal, összebarátkozz a tősgyökeres wekerlei arcokkal.
HELYSZÍN
A garázsvásár helyszíne Wekerletelep, a kertvárosmozgalom elvei szerint épült “falu a városban”. Eredetileg munkástelepnek készült és a vidékről a fővárosba költöző munkásoknak adott otthont. A házak megjelenése változatos, mégis egységes. Te hány különböző típust találsz közöttük?