16. Wekerlei Garázsvásár Fesztivál | 04.22-23. | Budapest

  • Szombat, 2023. április 22. 09:00 - Vasárnap, 2023. április 23. 14:00

  • Kós Károly tér, 1192 Budapest
  • Wekerlei Garázsvásár Fesztivál
  • Ingyenes

Leírás

Idén tavasszal sem maradunk garázsvásár nélkül, ráadásul most először 2 napos lesz az esemény. Szombaton 65 wekerlei udvarban 300 árus várja a kincskeresőket, sőt az udvarok fele vasárnap is kinyitja kapuit a vásározók előtt. Szombaton mesemondó kuckóval és bábjátékkal is találkozhattok a wekerlei udvarok között barangolva, és mindkét napra készülünk workshopokkal kicsiknek és nagyoknak.
A vásár szabadon látogatható, a workshopokra jelentkezni pedig külön Facebook eseményben tudtok majd!
Ha tudsz, gyere kerékpárral, tömegközlekedéssel és hozz magaddal szatyrot, kulacsot és aprót!
GARÁZSVÁSÁRI NYITVATARTÁSI IDŐ
2023. április 22. szombat 9:00-17:00
2023. április 23. vasárnap 10:00-14:00
GARÁZSVÁSÁR
A garázsvásár árusai már jó előre átfésülik a padlást, átválogatják a sufni tartalmát és átnézik a szekrények polcain tengődő, már nem használt tárgyaikat, amik a nagy napon új gazdára lelhetnek. A garázsvásár fesztiválra együtt készül a társasház, az egy udvarban árulók berendezik a vásárteret, kipakolják a gondosan elhelyezett asztalokra, padokra, takarókra portékáikat, hogy azok könnyebben átláthatóak legyenek és gyorsan új otthonra találjanak.
VÁSÁRLÓK
A gyakorlott vásározók már reggel nyakukba veszik a falut a városban és “kincses-térképpel” a kezükben sorra járják a vásározó udvarokat. Nem lehet előre tudni, hogy melyik helyszín rejti a nagyi kávétartójára a megszólalásig hasonlító omniás dobozt vagy a gyerkőc új kedvenc labdáját, így érdemes minél több udvart végiglátogatni. Az alkudozás mellett a vásár szuper alkalom arra, hogy felfedezd sosem látott wekerlei házak udvarait, megismerkedj az eddig ismeretlen vagy újonnan beköltözött szomszédokkal, összebarátkozz a tősgyökeres wekerlei arcokkal.
HELYSZÍN
A garázsvásár helyszíne Wekerletelep, a kertvárosmozgalom elvei szerint épült “falu a városban”. Eredetileg munkástelepnek készült és a vidékről a fővárosba költöző munkásoknak adott otthont. A házak megjelenése változatos, mégis egységes. Te hány különböző típust találsz közöttük?
TÉRKÉP
Hamarosan érkezik…